Att jag inte tänkt på detta "snacks" tidigare, så enkelt så gott!!! Blev alldeles frälst, godare än chips. När vi pratade nyårsmaten och snackstillbehör på jobbet tipsade Anna i min grupp att hon fått det här av en kompis på en fest. Nu gör alla tunnbrödsticks,unga som gamla! Typiskt att man ska göra bekantskap med detta dan innan man ska sluta äta gosaker..hahaha..men ni kan njuta :o)
Kryddade med vad du själv tycker om är pricken över i:et
Som sagt testade detta på nyår! MUMS, på nyårsdan dippade jag dessa i en röra av philaost,stenbitsrom,cf, rökor,vitlök mm...vilken njutning, man kan ha dom till soppan, vanlig dipp, till Lasagne, salladen..bara fantasin sätter gränser.
Så här gör du:
Tunnbrödsticks
Mjukt tunnbröd, fyrkantiga tex Sarek
Olivolja av god kvalité
Krydda,tex salladskrydda, grill, flingsalt med smak, riven västerbottenost, vitlöksalt, oregano mm
Pensla med mycket olivolja på båda sidor om brödet. Skär i långa bitar..blir 8-10 sticks av varje
tunnbröd. Krydda med vad du vill , jag tycker västerbottenosten med vitlökssalt var godast, riv ganska mycket på dessa tunnbrödsticken,ska testa en annan god ost vid ett senare tillfälle!
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen 5-7 min. 220 grader..HÅLL koll
olika tider på olika ugnar... Ta ut när dom är gyllenbruna och ganska hårda! Lägg på ett galler så dom torkar till , dom ska vara hårda och ställ dom sen i ett snyggt stort glas o serverar direkt med eller utan nåt till!
Lika gott vilket som!
Lycka till i köket :o)
Mmmmm vad dessa tunnbrödsticks smakade gott! Min favvo blev de med Västerbottenost på...slurp!
SvaraRadera