lördag 15 januari 2011

Mintchokladmuffins med praliner

När jag bakar så går jag efter vad som finns hemma, det är det som är poängen med dom här mumsbitarna. Just dom här har jag gjort några år, började med jag hade glömt köpt choklad men hade kvar sen jul chokladaskar, alltså man tager vad man haver, och dom blev jättesmarriga ! Man kan stoppa ner vad man tycker om själv, dessa har jag stoppat chokladpraliner i ... alla sorter har varit med smak av choklad,nougat och vissa med nötter i. Stoppar ner dessa i mitten så var och en av muffinsarna och vips har du en extra smakupplevelse! Kör alltid dubblet när jag bakar, tar nästan ingen extra tid alls. Servera med vaniljgrädde eller gör en frosting !
Gör så här:
300 g smör
 5 st ekologiska ägg (har äran att köpa såna av en på jobbet)
 2 tsk vaniljsocker

 3 dl strösocker
 4 dl gräddfil el. fil som jag hade hemma denna gång
 2 st citron, skalet av dessa, riv ner
 6 dl vetemjöl
 2 dl mintchokladpulver (Åre chokladfabrik) eller 2 dl kakao och några droppar pepparmintsolja

 4 tsk bakpulver
 2 krm  salt
 1 pralin i varje muffins



1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil el fil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
4. Stick ner en chokladpralin eller bär eller varför inte nonstop i varje form.
5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar