söndag 16 januari 2011

Fyllda kycklingfileér med soltorkade tomater & fetaost

Idag fick jag helt spontant ett recept av Åsa S..på denna rätt. Älskar som sagt att prova nya smaker och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid i köket.Vem tycker inte om kyckling,soltorkade tomater och fetaost?! I en och samma rätt så kunde det inte misslyckas :o) MUMS vad gott o tack Åsa för receptet, dessutom väldigt enkel att göra. Dela gärna med er av era recept, det uppskattas av en matglad som jag är.Gjorde om den lite för att passa mig och så här gjorde jag:

Fyllda kycklingfileér med soltorkade tomater och fetaost

Det här räcker till 4-6 pers
Kycklingfiléer normal storlek, 1 kg (tinade) 6-7 st fileér
1 förpackning fetaost, Zeta använde jag
1 burk soltorkade tomater , vitlök & örter . Tog hälften soltorkade o hälften färska cocktailtomater för det var socker i den på burk.
1-3 vitlöksklyftor
ca 3-5 dl grädde
Örtkryddor, Jag använde mycket basilika
Kryddor som du själv tycker om, lite salt, peppar och en thaigrillkrydda tog jag också
* mixa ost,tomater, vitlök och lite grädde
* Dela i mitten och fyll fileérna med hälften av fyllningen och lägg i en större form
*häll sedan grädde i det som blir över av fyllningen och mixa och häll över kycklingen. Lägg en massa
cocktailtomater mellan dom fyllda fileérna.
Ställ in i ugnen som ska vara på 225 gr,i ca 50 min.
Jag GI anpassade rätten med  smörstekta gröna sparrissar och en härlig sallad till. Man kan säkert ha pasta,ris till också!
Pröva som jag gjorde! Supergott :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar